En central forudsætning for, at man som nybegynder får succes med sit fiskeri er, at man har en grundlæggende viden om, hvor i søen fiskene har deres standpladser . Faktisk er begrebet "standpladser" misvisende, for normalt vil fiskene ikke opholde sig på det samme sted, men i stedet vandre rundt i søen i små stimer på måske 5 - 6 fisk. En vane de formodentligt har taget med sig fra deres liv som dambrugsfisk. De nedenfor nævnte pladser er godt sted at søge fiskenes "ruter":

Fiskepladser

1) Området omkring siv- eller grødetæpper er, uanset om du fisker i å eller sø, altid en sikker standplads. På at lægge kastene, så du affisker området på langs med sivene, og ikke blot kaster ud midt i søen. Er søen dækket af større områder med grøde, så prøv evt. også at sænke en orm ned i hullerne i grødetæppet.

2) Mindre øer kan det ligeledes ofte betale sig at lægge nogle kast omkring.

3) Selvom til- og fraløb i sagens natur i en put & take sø er afspærrede, så tiltrækker de alligevel ofte fisk. Måske et resultat af, at de regnbueørreder, vi har herhjemme, delvis er efterkommere af Steelheaden, der er en vandrefisk ligesom havørreden.

4) Er der et dybdekort til søen, så prøv at fiske på kanten af de skrænter, det viser. Regnbueørreder har ligesom de fleste andre fisk en forkærlighed for sådanne steder.

5) Er vandet varmt og iltfattigt vil ørrederne ofte opholde sig i nærheden af iltningsmaskiner. Fiskeri tæt på sådanne er ofte forbudt, men det kan godt betale sig at fiske i samme område.

6) Ligesom øer tiltrækker pynter og små tanger også fisk. Særligt steder hvor søen snævre sammen fra begge sider kan være et rigtig "hot spot".




© Copyright P's Put & Take Side