home
thbp
movies
fishing
indernettet
webportal
links
contactRelease Information
Instruktør: John Jeffcoat
Premiere i USA: 28. september 2007
Spilletid: 103 min.

Anmeldelse
Todd Anderson (Josh Hamilton) er ansat som mellemleder i firmaet Western Novelty, der lever af telefonsalg af forskellige kitsch-produkter (læs: skrammel) produceret i Kina til de amerikanske forbrugere. Western Novelty ønsker at spare på omkostningerne, og ledelsen beslutter som en konsekvens at outsource telefonsalget til Indien.


Picture copyright © ShadowCatcher Entertainment

Derfor bliver Todd meget mod sin vilje sendt af sted til det nyoprettede indiske kontor for at opstarte den nye afdeling. I Indien bliver han modtaget af chefen for den nye afdeling, Puro (spillet med stort komisk talent af Asif Basra) og en stab af nysgerrige medarbejdere. Planen for Todds ophold er, at han skal undervise dem i amerikanske kultur og tankegang, så de er klædt på til at sælge firmaets produkter. 


Picture copyright © ShadowCatcher Entertainment

De indiske medarbejdere har imidlertid svært ved at forstå Todds budskaber, og til at begynde med fungerer den nye afdeling slet ikke. Det går imidlertid op for Todd, at hvis han skal undervise inderne i amerikansk kultur, så er han også selv nød til at forstå den indiske, og langsomt begynder afdelingen at gøre fremskridt.

Det skinner igennem i filmen, at den debuterende instruktør og manuskriptforfatter, John Jeffcoat, selv har forelsket sig i Indien. Via både billeder og historie og formidler han på humoristisk vis det overrumplende kultursammenstød, som den alt andet end Indiens-kyndige Todd bliver udsat for. 


Picture copyright © ShadowCatcher Entertainment

Outsourced har sin del af forudsigelige jokes om dårlig mave, hellige køer og underlig mad, men den er samtidig et tankevækkende portræt af de menneskelige udfordringer, som den globaliserede verden skaber. Filmen er ikke noget mesterværk, men det er en sjældent charmerende historie, der fortjener et stort publikum. 

Karakter

Film:

back