home
thbp
movies
fishing
indernettet
webportal
links
contact


 

Release Information
Instruktør: Chris Columbus
Premiere: 3. marts 2006
Spilletid: 130 min.

Handling
Den lovende sangskriver, Roger (Adam Pascal), har rent følelsesmæssigt lukket af, efter hans kæreste begik selvmord. På trods af den gensidige tiltrækning er han yderst tilbageholdende med at indlede et forhold til sin underbo, Mimi (Rosario Dawson), der ernærer sig som eksotisk danser.

Rogers bofælle, Mark (Anthony Rapp), er en ung filminstruktør, der forsøger at få sit kunstneriske udtryk og det rent handelsmæssige til at gå op i en højere enhed. Hans kæreste, Maureen (Idina Menzel), har netop forladt ham til fordel for en kvindelig jurist ved navn Joanne (Tracie Thoms). Sammen forsøger de at klare sig i det barske East Village, hvor fattigdom lurer i kulissen.


Picture copyright © Sony Pictures

Anmeldelse
Har verden brug for en film om nogle selvmedlidende hiv-positive New Yorkere, der end ikke gider betale deres egen husleje? Det mest entydige svar på det spørgsmål er både-og! Rent er i momenter en fejende flot musical, men i de stille passager mellem de store bravurnumre, så sniger ligegyldigheden sig langsomt ind.

Filmen foregår i New York i 80’erne i East Village i området mellem det dynamiske forretningskvarter Wall Street og det farverige Chinatown. Her er en gruppe kunstnere flyttet ind i en forladt boligblok, men en forestående renovering af området truer med at sætte dem på gaden. Man kunne få ondt af dem, hvis ikke filmen handlede om unge talentfulde og ressourcefulde mennesker, der i virkeligheden bare kun få sig et arbejde og betale deres husleje. 


Picture copyright © Sony Pictures

I musicalen, som Rent er baseret på, spillede det en central rolle, at flere af hovedpersonerne var hiv-positive. Det element i historien er i filmen tonet kraftigt ned, hvilket imidlertid har betydet, at flere af figurerne er blevet sært endimensionale størrelse. Personer i Rent fremstår i høj grad som påtagede kunstnertyper, og ikke de selvstændige individer, de må formodes at være.

Det er ikke de store superstjerner, der præger rollelisten, og det har uden tvivl været et bevist valg af instruktør Chris Columbus, og det ville have virket forstyrrende, hvis store navne havde tiltrukket sig ekstraordinær opmærksomhed. Men det virker som om, at Columbus i forsøget på at skabe et stærkt kollektiv har glemt at tegne et portræt af de enkelte personer. 


Picture copyright © Sony Pictures

Rent er bestemt ikke nogen dårlig film. I sine lyse øjeblikke er den en fantastisk musical, men den er en alt for ujævn oplevelse til at efterlade noget overvejende positivt helhedsindtryk. Den svinger mellem det sublime og det stupide, og det er ganske enkelt ikke godt nok.

Karakter

Film:

back