home
thbp
movies
fishing
indernettet
webportal
links
contactRelease Information
Instruktør: Atom Egoyan
Premiere: 19. september 2006
Spilletid: 103 min.

Handling
Vince (Colin Firth) & Lanny (Kevin Bacon) er 50’ernes hotteste komiker-duo. De er berygtede for deres mange affærer og tætte mafia-forbindelser, indtil en saftig skandale sætter en brat stopper for deres karriere: En ung kvinde dør i deres hotelsuite, men begge bliver de officielt renset for enhver mistanke. Mange år senere forsøger den unge, ambitiøse journalist Karen O’Connor (Alison Lohman) at afdække mysteriet. Bevæbnet med et milliontilbud fra et forlag overbeviser hun den sky Vince om at han skal afsløre, hvad der virkelig skete den famøse nat. Da hun erfarer at Lanny – den anden halvdel af duoen – arbejder på en bog med hans version af hændelserne, opsøger hun også ham. I sin ivrige jagt på sandheden, lader hun sig indfange i et udspekuleret katten-efter-musen spil...


Picture copyright © Scanbox

Anmeldelse
Man skal ikke mange minutter ind i Den Nøgne Sandhed for at se inspirationen af film noir-genren. Støvede kulisser, tavse mænd, fagre blondiner og ikke mindre end to fortællere til at guide os gennem historien. Den ene er Lanny spillet af Kevin Bacon, der efter en karriere som et af de hotteste navne på TV i 50’erne, nu fører en hensygnende tilværelse.

Men det er filmens anden fortæller, den unge journalist Karen O’Connor, der er den egentlige hovedperson. Rollen som den ambitiøse journalist Karen spilles af Alison Lohman, der tidligere bl.a. har medvirket i White Oleander og Big Fish. Hun er bestemt en talentfuld skuespillerinde, men hun er rigeligt ung til rollen, og det virker en smule usandsynligt, at hun skulle blive hyret til at opsnuse årets skandalehistorie. Tilsvarende så har jeg ret svært ved at acceptere idéen om, at Colin Firth og Kevin Bacon skal forestille at være 50’ernes store stjerner på TV. Dertil virker de alt for kantede og ucharmerende. 


Picture copyright © Scanbox

Langt bedre fungerer Firth og Bacon i den del af filmen, der udspiller sig i 70’erne, hvor stjernetilværelsen for de to er en saga blot. Samspillet mellem de to, der hver især er dybt mistroiske overfor hinanden, er en fornøjelse at overvære. Filmens ret eksplicitte sex-scener, der i USA bevirkede en NC-17-rating, bruges aktiv af instruktør Atom Egoyan til at illustrere den magtkamp, der finder sted mellem dem. Scenerne fremstår i den forstand mere dramatiske end erotiske, men undgår ikke at virke forstyrrende for fremdriften i den overordnede fortælling.

Filmen hopper frem og tilbage i tid og sted, men dog uden at blive unødig forvirrende. Manuskript er elegant fortalt, og slutningen er overraskende i alt sin enkelthed. Men det kan ikke skjule, at Den Nøgne Sandhed er en underlig upersonlig film. Ingen af de tre hovedpersoner passer helt til deres rolle, og Atom Egoyans film ender mere som en stiløvelse end et interessant drama. 


Picture copyright © Scanbox

Lyd & Billede
Billedkvaliteten af den Den Nøgne Sandhed er ikke prangende. Farverne er matte, støvede og grumsede, og billedet virker desuden flere steder overeksponeret. Lydsporet er primært dialogdrevet, og udover fronthøjtaleren så skaber Dolby Digital-sporet ikke meget liv.

Lydformat: Dolby Digital 5.1: Engelsk

Billedformat: 2.35:1 Anamorphic Widescreen


Picture copyright © Scanbox

Ekstramateriale
Ekstramaterialet på DVD’en består af:

• Making of: Et lille rodet program, der primært består af korte interviews og klips fra filmen.

• Slettede scener: En samling meget korte scener, der ikke har nogen introduktion eller anden forklaring på deres rolle for historien.

• Featurette: Interviews med bl.a. Kevin Bacon, Colin Firth, Alison Lohman og Atom Egoyan, der ikke er specielt interessante, og i øvrigt er i en usandsynlig ringe billedkvalitet.

• B-roll: 12 minutters ustrukturerede optagelser fra produktionen.

• Trailers

Der er ikke den store sammenhæng i ekstramaterialet, og det virker mest af alt som om, at man bare har ryddet hylderne for at finde et eller andet og fylde på DVD’en. 

Karakter

Film:

Billede og Lyd:
Ekstramateriale:

back