Tips til put and take fiskeri

P's Tips   -   Indsendte Tips


En lille samling af fisketips til de dage, hvor "heldet" ikke er med én.

1) Fiskepladsen tættest på parkeringsarealet er de fleste steder uden tvivl den mest populære, men den er omvendt sjældent det bedste valg. Ofte kan det godt betale sig at gå et par hundrede meter væk og finde et andet sted, der ikke bliver så ofte affisket.

Mepps Sort Raseri

2) Selvom alle fisker med én bestemt agn, er det ikke nødvendigvis det eneste saliggørende. Særlig i søer, som er besøgt af mange tyske (mede)fiskere, kan en spinner gøre underværker.

3) Vælg et tidspunkt at fiske hvor søerne ikke er overrendte. Lørdag og søndag efter frokost er normalt ikke det mest optimale.

4) Affisk områder i nærheden af grødebælter, skrænter,  til- og fraløb og små øer. Det er sjældent midt i søen fiskene opholder sig.

5) Vær opsøgende. Sid ikke og vendt på, at fiskene kommer til dig. Ofte går ørrederne i stimer, og du har bedre chancer for at finde én ved at bevæge dig rundt.

6) Pas på med at bruge for stærke farver til spinnefiskeri i klart vand. Ørreder har et ganske godt syn, og fluo-farver skræmmer ofte mere end de tiltrækker. Undtaget er dog når ørrederne er i gydedragt. Så er røde, gule og orange farver glimrende som "provokation".

Rapala

7) Afsøg forskellige dybder indtil du finder den rigtige. Ofte kan det dreje sig om måske kun en ½ meter, om man fanger noget eller ej.

8) Køb et dagkort ! Så kan du tage det med ro og studere søen, og du undgår det sædvanlige kaos med, at man "skal" nå at fange noget på måske kun 2-3 timer.

Slanke flåd

9) Brug små og aflange flåd til medefiskeriet. De fleste bruger store rød-hvide havnebøjer, som end ikke egner sig til geddefiskeri. Det er nærmest umuligt at se, når ørreden napper til agnen, og der er en stor risiko for, at den også spytter den ud.

10) Brug aldrig tykkere line end nødvendig. Linen hæmmer agnens bevægelser.

11) Ørrederne får ofte efter noget tid i søen faste "vandreruter". Kan man aflure dem, så har man en oplagt fiskeplads.

12) Blæser det, plejer de fleste at stille sig med vinden i ryggen - det er også det mest behagelige, men prøv i stedet modvindssiden. Det kan ofte give overraskende gode resultater.

13) Undgå for store agn til nyudsatte fisk. Husk de har spist små foderpiller hele livet, så en stor regnorm er sjældent optimal.

14) I større søer, hvor der fiskes meget, er fiskene ofte blevet sky, og opholder sig på pladser uden for normal kastelængde. Her vil langtrækkende kystgrej kunne komme til sin ret.

15) Er der ny udsatte fisk i vandet, så gælder der om at affiske så meget vand som muligt. Enten hugger de på alt, eller også vil de ikke røre noget som helst.

16) Tænk kreativt. Er der ikke noget der virker, så prøv noget helt nyt.



Kender du selv et godt tip? Så send en e-mail!




© Copyright P's Put & Take Side